Interaktiivne programm eesti keele õppimiseks

Kylalise kaaned250Aastatel 2000-2005 kohandati Mitte-eestlaste Integratsiooni Sihtasutuse tellimusel ja Ameerika Ühendriikide Eesti Suursaatkonna rahastamisel ameerika kaubamärgi The Learning Company keeleõppeprogramm “Learn to Speak English 8.0” eesti keele õppimiseks. Eestikeelse programmi nimeks sai “Kaunis külaline” ja see on kaasaegne õpitarkvara, mida saavad kasutada nii vanemad kooliõpilased kui ka täiskasvanud.

Komplekti kuulub 3 CD-plaati, tarkvara kasutusjuhend ja veebileht (www.meis.ee/kk/ ). Programm võimaldab õppijal eestikeelseid videoid vaadata, teste kuulata ja lugeda ning harjutusi teha.

Keeleõppeprogrammi koostamisel lõid kaasa järgmised inimesed ja asutused: Loone Ots (stsenaariumi autor); Leelo Kingisepp, Diana Maisla, Natalia Prigorovskaja (keeleõppesisu), Jelena Dubrovskaja, Vladislav Dubrovski, Aleksandr Faronov, Sergei Kulikov, Dmitri Silinski (programmeerimine), Multifilm OÜ (animatsioonid); prandi Stuudio OÜ (helilindistused); Andromedia Grupp (trükiste kujundus); Kirjastus Ilo (materjalide trükk).

OÜ Iduleht juhtis “Kauni külalise” sisumaterjalide koostamist ja toimetamist ning tootmiseks ettevalmistust.

Õppeprogrammi levitab tasuta Mitte-eestlaste Integratsiooni Sihtasutus
(www.meis.ee/kk )